Светосавски бал у Банском двору

ГС
Светосавски бал у Банском двору

БАЊАЛУКА - Светосавски бал у организацији Културно-умјетничког друштва (КУД) “Свети Сава” биће одржан у Концертној дворани Банског двора у Бањалуци у четвртак, 25. јануара.

Предсједник овог друштва Миленко Дулић рекао је Срни да се припреме за овај бал, који се у Бањалуци одржава седми пут, успјешно приводе крају.

Публика ће, како је рекао, имати прилику да ужива у разноврсном програму који обухвата градске игре и кола, староградске и традиционалне српске пјесме, а имаће прилику и да заплешу у ритму валцера уз музику познатих композитора класичне музике.

“Светосавски бал је већ постао традиционална манифестација у граду Бањалуци, а по свом програмском садржају јединствен је у региону”, рекао је Дулић.

Он је навео да ће осим КУД-а “Свети Сава” у Светосавском балу учествовати КУД-ови “Чајавец”, “Пискавица”, “Пелагић” и “Веселин Маслеша”.

“Поред културно-умјетничких друштава, на овогодишњем Светосавском балу учествоваће и солисти Каролина Михајловић, Александар Дулић, Дамјан Стијаковић уз пратњу Народног оркестра КУД `Свети Сава`”, навео је Дулић.

Дулић је додао да је специјални гост бала глумац Дејан Луткић, који ће обогатити овогодишњи програм.

Он је напоменуо да је улаз на бал могућ уз позивницу, те да су сви присутни обавезни да поштују кодекс облачења, који подразумјева да су даме у дугим хаљинама, а мушкарци у свечаним одијелима.

Светосавски бал почеће у 19.00 часова, преносе Независне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана