Светосавске награде за 29 бањалучких одликаша

Јасмина Перишић
Светосавске награде за 29 бањалучких одликаша

Бањалука - Најбољим ученицима 29 основних школа јуче су у Банском двору уручене награде поводом школске славе и у част првог српског просвјетитеља Светог Саве.

Градска управа је наградила одликаше књигом "Бањалука пјесмом опјевана" аутора Љубомира Милутиновића и са по 100 КМ.

Вршилац дужности начелника Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт Драган Бањац честитао је свим основцима и уручио им награде.

- Пред вама су године у којима ће сваког дана бити потребно још више учити и радити. Ви сте млади, паметни и пуни енергије и ви ћете то лако савладати. На овај начин жељели смо да наградимо одличне резултате и уложени труд ученика. Ово је уједно и награда за њихове наставнике и родитеље - рекао је Бањац.

Одличан успјех, примјерно владање, као и остварени резултати у ваннаставним активностима били су мјерила по којима су изабрани основци.

Ученик осмог разреда Основне школе "Мирослав Антић" Марко Јоргић рекао је да му је част што је баш он одабран да у име своје школе прими ову награду.

- Било је још ученика који су својим успјехом заслужили награду, али ја сам ове године изабран и радостан сам због тога. Одличан сам ученик, а након основне школе планирам да упишем Гимназију. Жеља ми је да постанем добар кошаркаш, јер већ шест година тренирам кошарку у КК Руки. Остварио сам и са клубом запажене резултате - казао је Јоргић који, иако живи само са самохраним оцем, не престаје да се труди и постиже најбоље резултате.

И његова вршњакиња Ања Вуклиш из ОШ "Змај Јова Јовановић" оправдала је своју награду, јер поред одличног успјеха гради и музичку каријеру.

- Од седме године се бавим пјевањем и до сада сам наступала на више од 40 међународних дјечијих фестивала. Освајала сам разне награде, али мислим да ми је ова за успјех у школи највреднија. Много ми је драго што сам је добила - рекла је Вуклишева.

Жеља јој је да се у будућности бави музиком, а да озбиљно ради на својој каријери, говори и њена недавно снимљена пјесма "Суза", коју је за њу написао познати бањалучки композитор Младен Матовић.

Награде ће данас на пригодној свечаности у Банском двору добити и ученици средњих школа.

Добитници

Награде су добили: Леон Косић, Сара Чаушевић, Анђела Балабан, Радован Ивановић, Алекса Сибиновић, Ивана Певуља, Анастасија-Ђорђа Босанчић, Дуња Симићевић, Теодора Видљиновић, Вања Савановић, Ана Даничић, Ања Вуклиш, Сања Јовић, Борис Драгојевић, Невена Павловић, Ема Савановић, Марија Додик, Марија Милошевић, Милица Поповић, Марко Јоргић, Жељко Марковић, Александар Живановић, Ђорђе Гајић, Борислав Туторић, Николина Михајловић, Тибор Пушкар, Марко Терзић, Милана Радош и Сузана Вујасин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана