Светосавска академија у суботу у Банском двору

Срна
Foto: Агенције

БАЊАЛУКА- У Банском двору у Бањалуци у суботу, 27. јануара, биће одржана Светосавска академија - Вијенац Светог Саве у част првог српског архиепископа, учитеља и просвјетитеља.

Организатор Светосавске академије, која ће почети у 20.00 часова, је Српско пјевачко друштво /СПД/ "Јединство" уз покровитељство Епархије бањалучке и града Бањалука, а улаз је слободан, саопштено је из Градске управе.

У програму, који ће у директном преносу емитовати Радио-телевизија Републике Српске, учествоваће епископ марчански Сава, викар епископа бањалучког, мјешовити и дјечији хор СПД "Јединство" Бањалука, Хор свештеника Епархије бањалучке и Мјешовити хор Академије умјетности Бањалука.

Учествоваће и диригенти Немања Савић и Јасна Антонић, те сопрани Ана и Јана Јурић, протођакон Радојица Жагран - тенор, протонамјесник Зоран Пајкановић-бас, глумци Јелена Јандрић и Велимир Бланић.

За клавиром ће бити Милица Тадић и Маја Регодић, а у програму ће учествовати и Катарина Регодић, Марија Жагран, Димитрије Андрић, те квартет хармоника, студенти Академије умјетности Бањалука - Јован Павловић, Јован Зечевић, Вељко Живковић и Ђорђе Живковић, те саксофониста Алексеј Роћеновић-ученик четвртог разреда бањалучке Основне умјетничке школе "Владо Милошевић".

У програму Светосавске академије учествоваће и Драмски студио "Атријум" из Бањалуке и њихов умјетнички руководилац Александра Спасојевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана