Свети Никола обрадовао малишане у аутобусима, дјечица добила слаткише

Милош Васиљевић
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА- Најмлађи су данас имали прилику да се друже са Светим Николом и Дједом Мразом који су се, већ традиционално, поводом Никољдана, славе предузећа "Аутопревоз", возили са путницима уз бесплатне вожње на линијама 10, 2, 13А и 17.

Малишани су се нестрпљењем чекали да аутобус дође и на њихову станицу,  а за воланом је био Дјед Мраз.

Дјечица из вртића "Анђео" с нестрпљењем су чекали поклоне, а дјевојчица Теона жељела је да јој Свети Никола донесе слаткише и играчку.

- Хоћу да добијем лак, лијепу лутку, чоколадицу и бомбонице, то ми је довољно - казала је дјевојчица.

Поред Светог Николе и Дједа Мраза вожњи је присуствовао и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, те су заједно увесељавали путнике и дијелили им слаткише и многе друге награде, а на успутним станицама су обрадовали суграђане, те им такође поклонили слаткише, као награду што су били добри ове године.

 Станивуковић је истакао да Бањалука спремно дочекује најљепше празнике.

- Сада се радујемо Никољдану, те овом приликом желим честитати крсну славу свима који славе. Савладали смо све тешке тренутке, а данас по 14. пут хтјели смо да обрадујемо грађане, а посебно најмлађе у име Светог Николе - додао је Станивуковић.
 

У аутобусима био је и директор "Аутопревоза" Дејан Мијић, а он наглашава да већ 14 година његују ову традицију коју нису прекидали ни када је била пандемија вируса корона.

- Ми на овај начин обиљежавамо крсну славу предузећа, али и дајемо помен погинулим борцима у отаџбинском рату - казао је Мијић.
 

Нагласио је да ће Дјед Мраз помагати Светом Николи, тако што ће возити аутобус, а Свети Никола ће дијелити разне поклоне како дјеци тако и оним мало старијим, јер поред пакетића припремили смо поклоне у виду бесплатних мјесечних карата.

- Данас, поред поклона, све путнике очекује добро дружење уз музику, али и лијепа ријеч - додао је он.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана