Свети Никола дијелио поклоне и лијепе жеље

Александра Тодоровић
Свети Никола дијелио поклоне и лијепе жеље

БАЊАЛУКА - Празнична вожња у аутобусу украшеном лампицама, заставама и шареним тракама биће незабораван доживљај за све малишане који су јуче са Светим Николом крстарили градом.

Предузеће “Аутопревоз” ни ове године није заборавило најмлађе путнике. Упркос корони, организовали су традиционалну празничну вожњу којом сваке године обиљежавају крсну славу предузећа Светог Николу.

Аутобусом је и овај пут управљао возач прерушен у Дједа Мраза, док је Свети Никола дјеци дијелио слаткише.

- Аутобус са Светим Николом јуче је од 9.35 до 12.15 саобраћао на линијама 10, 17 и 13А. Појачали смо епидемиолошке мјере, али смо се потрудили да и током ових хладних и тмурних дана увеселимо поклончићима наше најмлађе путнике и њихове родитеље - казао је директор “Аутопревоза” Дејан Мијић.

Ове године је због пандемије вирусом корона дружење у празничном аутобусу било нешто другачије, а сви путници поштовали су све епидемиолошке мјере.

Свети Никола је уз осмијех путницима поручио да је сигурност на првом мјесту.

- Штитим све путнике, а нарочито дјецу, али немам моћ да их заштитим од вируса. Зато треба носити маске. Свима нам је циљ да останемо здрави - рекао је Свети Никола.

Поклонима су се највише обрадовали малишани, који су са осмијехом на лицу пјевали са Дједом Мразом и фотографисали се са Светим Николом.

- Моја два унучића и ја сваке године путујемо са Дједом Мразом и Светим Николом. Ово је лијепа манифестација на коју су дјеца већ навикла и којој се радују сваке године у празнично вријеме. Дјеца воле поклоне и веселу атмосферу у шареном аутобусу - рекла је путница Слободанка Гајић.

Свети Никола је обећао да ће наставити ову лијепу традицију, те да ће доћи и идуће године, уз наду да ће то бити боља времена, када нам осмијех неће сакривати маска, а дистанца неће бити препрека за загрљај.

Радници

Дејан Мијић је рекао да Дјед Мраз није заборавио ни дјецу радника “Аутопревоза”.

- За наше раднике одредили смо локације гдје ћемо из окићеног аутобуса дијелити поклоне за њихову дјецу - казао је Мијић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана