Свети Никола дијелио поклоне и лијепе жеље

Весна Поповић
Свети Никола дијелио поклоне и лијепе жеље

Бањалука - Дух Никољдана и празничну атмосферу јуче су осјетили путници у аутобусима "Аутопревоза" које је по традицији даривао Свети Никола пригодним поклонима уз лијепе жеље за успјешну и бољу 2017. годину.

Тако је "Аутопревоз" наставио да његује традицију на дан своје крсне славе.

Наравно никољданским поклонима највише су се обрадовали најмлађи.  Они су и највише уживали у окићеним аутобусима за чијим воланима су били возачи у костиму Дједа Мраза. Са посебном пажњом слушали су савјете Светог Николе који је говорио да морају бити добри и слушати родитеље.

Међу првом дјецом која су се дружила са Светим Николом била је петогодишња Теа која се похвалила да је добила пуно слаткиша.

- Супер је возити се са Светим Николом и задовољна сам поклонима које сам добила ове године - рекла је Теа.

Поручила је другарима да буду добри и вриједни па ће и идуће године добити пуно поклона.

У вожњи је уживао и њен вршњак Давид који је стидљиво сједио поред дједа и прегледавао слаткише које је добио од Светог Николе.

- У чизмици сам добио још слаткиша од којих највише волим крем банане - казао је Давид.

Његова сестра седмогодишња Атина испричала је да се први пут возе у аутобусу са Светим Николом и похвалила се да је ове године добила много поклона зато што је била добра.

Поручила је дјеци да треба да слушају родитеље и да буду добри.

- Онда ће им Свети Никола и идуће године донијети пуно  дарова - казала је Атина. 

Давидов и Атинин деда је је објаснио да је унучад повео на  вожњу јер је тиме желио да им уљепша празник Светог Николе.

- Чуо сам на телевизији да има ова вожња и ово је јединствена прилика да се дјеца друже са Светим Николом на овај начин и забаве. Исто тако даривање малишана за Никољдан је лијеп обичај који они свакако треба да имају као једну од лијепих успомена на дјетињство - рекао је Драган Вукоје.

У "Аутопревозу" су рекли да поводом Светог Николе, крсне славе овог предузећа већ годинама организују бесплатне вожње на појединим линијама.

- Већ 71 годину превозимо путнике и на овај начин жељели смо да захвалимо свим нашим корисницима. Крсном славом Светим Николом завршавамо полако пословну годину са жељом да идућа буде боља - рекли су у овом предузећу и додали да су  даривали смо путнике на линијама број 10, 17 и 13 А од 9.35 до 12 часова.

Објаснили су да су за најмлађе припремили пакетиће са слаткишима а за мало старије купоне са наградама поклон бонова међу којима су и  бесплатне мјесечне карте.

Нове хале

У "Аутопревозу" су поводом крсне славе предузећа сјетили бивших колега.

- Служен је парастос за наше раднике који су погинули у Одбрамбено-отаџбинском рату. Поред тога освештали смо и отворили нове ремонтне хале - рекли су у "Аутопревозу".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана