Свети Никола дијелио и мјесечне карте

Данијела Стоканић
Свети Никола дијелио и мјесечне карте

Бањалука - Свети Никола, заштитник путника и дјеце, јуче је дијелећи слаткише и бесплатне мјесечне карте обрадовао многе грађане у аутобусима "Аутопревоза" на линијама 10, 17 и 13А.

Овој, већ традиционалној манифестацији, коју организује најстарији градски превозник, највише су се обрадовали малишани. Одушевљење нису крили ни старији јер су појединци добили бесплатне мјесечне карте, а сви путници имали су бесплатан превоз поводом крсне славе Светог Николе и 70 година постојања "Аутопревоза".

Најмлађи, који су добили слатки пакетић, Светом Николи су заузврат морали изрецитовати неку од својих омиљених пјесмица и све то уз цртани филм "Ледено доба", који је био приказан на екранима у аутобусу.

Петогодишњи дјечак Грегор Билаловић, путник у аутобусу на линији 10, није скидао поглед са Светог Николе.

- Свети Никола ми је рекао да сам био добар дјечак ове године и да сам заслужио пакетић, а заузврат сам му отпјевао  пјесмицу - похвалио се Билаловић.

Никољданским поклоном обрадована је и пензионерка Ружица Јовановић, која је у наградној игри извукла мјесечну карту за наредни мјесец.  

- Баш сам се обрадовала, а с обзиром на то да сам пензионер, ова мјесечна карта ће ми добро доћи. Ово је јако лијеп гест "Аутопревоза", а поручила бих и другима да нешто овакво организују - рекла је Јовановићева.

Мјесечну ђачку карту извукла је и Весна Марић, ученица Технолошке школе, истичући да је и заслужила, "јер је била добра током цијеле године".

Ђорђо Станивуковић, који је био у улози Светог Николе, каже да су га највише обрадовали осмијеси који су били на дјечијим лицима.

- Задовољан сам својом улогом. Част ми је што сам баш ја заслужан за њихову срећу - рекао је Станивуковић.

Свети Никола је своје путовање почео са Аутобуске станице, возећи се кроз град до Обилићева, Нове болнице, Барловаца, преко Залужана, па све до центра града, гдје се и завршило.

Старчевић

Према ријечима извршног директора саобраћаја "Аутопревоза" Горана Старчевића, радосни су што славе два значајна датума за предузеће - крсну славу Светог Николу и 70 година постојања.

- Тим поводом смо све путнике на линијама којима је путовао наш Свети Никола почастили бесплатном вожњом, уз наградну игру и пригодне поклоне - рекао је Старчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана