Свесрпски куп у рукомету: Први пехар Војводини

Бране Радуловић
Свесрпски куп у рукомету: Први пехар Војводини

Теслић - Рукометаши Војводине из Новог Сада постали су први побједници Свесрпског купа који се играо у Теслићу пошто су у финалу савладали Дервенту са 31:19 (16:12).

Овим тријумфом уписали су се у историју овог такмичења које би требало да постане традиционално и тако су стигли до великог прелазног пехара као и трофеја који остаје у трајном власништву.

- Честитам мојим играчима на тријумфу. Видело се да смо доста истрошени, али они су смогли снаге да остваре победу и уђу у историју као прва екипа која је освојила Свесрпски куп - рекао је тренер Војводине Ђорђе Ћирковић.

Одличан је био голман "лала" Мирослав Коцић који је 15 пута успјешно заустављао шутеве Дервенћана и на крају је проглашен за најбољег чувара мреже. Његов саиграч Бобан Живковић био је најбољи стријелац турнира, али и финалног меча са десет постигнутих голова. За најбољег играча ове манифестације проглашен је Зоран Николић, такође из Војводине. Финалну утакмицу пратио је и капитен Србије  Момир Илић и предсједник Рукометног савеза Републике Српске Здравко Милићевић. Упркос поразу у редовима Дервенте били су задовољни турниром.

- Није мала ствар бити други на скупу који је окупио три учесника SEHA лиге. У одлучујућој утакмици добро смо почели, али као да смо прегорјели у силној жељи да дођемо до доброг резултата. Пали смо у наставку меча када смо постигли само седам голова. Ипак, Теслић нам остаје у драгој успомени - казао је капитена Дервенте Звјездан Сибинчић.

Како је договорено овај Куп ће се организовати наизмјенично у Србији и Републици Српској тако да ће се наредне године четири најбоље екипе окупити у Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана