Свечано дочекан бадњак и унесен у храм Христа Спаситеља у Бањалуци

Срна
Свечано дочекан бадњак и унесен у храм Христа Спаситеља у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Испред Саборног храма Христа Спаситеља у Бањалуци данас је свечано дочекан бадњак који је прије тога традиционално пронесен улицама.

Бадњак је традиционално, након јутарње службе, испред Саборног храма дочекао архијерејски намјесник бањалучки протојереј-ставрофор Ратко Радујковић са свештенством и вјерницима.

Прије тога централном градском улицом до Саборног Храма Христа Спаситеља прошла је поворка са бадњаком на коњској кочији.

Како би поворка имала несметан пролаз дио главне саобраћајнице је затворен за саобраћај. Након празничног дефилеа бадњак је свечано дочекан испред Саборног храма.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, који је био дио поворке, нагласио је да на овај начин чувамо нашу традицију и наше обичаје од заборава.

У Храму Христа Спаситеља у 17 часова Његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем служиће вечерњу службу и освештати бадњак, који ће потом бити наложен у порти Цркве Свете Тројице.

Владика Јефрем у поноћ ће у Храму Христа Спаситеља служити Свету архијерејску литургију поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића.

392673

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана