“Мозаик пријатељства”:Свечани ручак поводом Дана жена уз музику и скромне поклоне

Милош Васиљевић
“Мозаик пријатељства”:Свечани ручак поводом Дана жена уз музику и скромне поклоне

БАЊАЛУКА - Поводом Дана жена Удружење грађана “Мозаик пријатељства” организоваће у својим просторијама свечани ручак, уз музику и скромне поклоне изненађења.

Потврдио је ово за “Глас Српске” предсједник “Мозаик пријатељства” Мирослав Субашић те додао да желе да обрадују своје кориснице и то за 8. март, али у томе требају помоћ хуманих људи.

Субашић је нагласио да су њихово највеће богатство управо људи доброг срца који свакодневно показују хуманост.

- Традиционално организујемо дружење за осми март, тако ће бити и ове године. Биће најбољи ручак до сада, уз музику уживо јер сви корисници морају да осјете дух празника, без обзира како живе. Уз то, припремићемо и скромне поклоне да виде да и на њих неко мисли - каже Субашић.

Додао је да ће им за припрему ручка бити потребно око 300 килограма меса.

- Спремићемо 200 килограма пите и исту количину колача, па замислите онда колико ће људи ту бити - рекао је Субашић.

Он додаје да хуманисти не познају границе, а да се међу њима налазе све категорије становништва, од обичних људи па све до политичара и привредника.

- Сви су они у истој мисији, да помогну онима којима је помоћ и потребна. Немамо буџет, али имамо људе који вјерују у ово што радимо. Повјерење је најтеже придобити, а ми смо то успјели радом и залагањем. Посебно емотивно буде око празника, а сада ће даме за празник добити и руже - казао је Субашић.

Оно што им даје мотив више и да раде још боље, јесу реакције корисника које често измаме и сузе и смијех.

- Посљедњи пут кад смо имали музику, људи кажу да им највише значи што осјећају да нису сами и да им се вратила воља за животом. И када вам то кажу, онда знате да сте на правом путу - рекао је Субашић.

Субашић је подсјетио да је “Мозаик пријатељства” недавно успјешно организовао и хуманитарни турнир “Фудбалом до хљеба”. Тада су хуманисти у Спортској дворани “Борик” одиграли турнир, а од прикупљеног новца од котизација купљено је више до 400 пакета помоћи за социјално угрожене Бањалучане.

 - И тим турниром показали смо велику солидарност, јер се одазвао велики број екипа које су уплатом котизације помогли најугроженије суграђане - рекао је Субашић.

Коло

Мирослав Субашић је казао да ће, ако им то временске прилике дозволе, корисници заиграти коло испред просторија Удружења “Мозаик пријатељства”.

-  Биће свечаност за памћење, ми радимо да све буде без грешке. Овај пут пјеваћемо и испред просторија, а биће и коло. Људима треба игре и пјесме, да забораве на лоше тренутке и ово што им доноси свакодневица, али и да виде да им нису све лађе потонуле - рекао је Субашић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана