Свечана трпеза за срећније празнике

Јелена Стојишић
Свечана трпеза за срећније празнике

Чланови Хуманитарне организације "Мозаик пријатељства" ове године планирају да спреме свечани ручак за неколико стотина корисника и на тај начин да уљепшају предстојеће празнике свима онима који нису у могућности да себи приуште богатију трпезу.

Предсједник "Мозаика пријатељства" Мирослав Субашић казао је за "Глас Српске" да је увјерен да ће, уз помоћ добрих људи, успјети да остваре ову замисао и да у јавној кухињи направе неколико прослава.

- План нам је да направимо свечани ручак за Никољдан, када ће бити организована и подјела пакетића за дјецу. Потом ћемо 25. децембра да организујемо прославу католичког Божића уз свечану трпезу. Намјеравамо да обрадујемо и наше старије кориснике празничним ручком за Нову годину. Затим ћемо у јануару прославити православни Божић и Нову годину по јулијанском календару - појаснио је Субашић.

Из овог удружења, које годинама помаже најсиромашнијим суграђанима, кажу да имају циљ, визију и велику жељу да обрадују своје кориснике.

Субашић је позвао све људе добре воље да им и овај пут помогну да направе празничне оброке.

- Једино што тренутно имамо је купус, који смо добили и укиселили. Да бисмо направили свечани ручак, треба вам много више, од меса, сарме, супе, хљеба, колача… Ово је прилика да сви заједно усрећимо суграђане који су социјално угрожени - рекао је Субашић.

Појаснио је да имају у свом тиму око 30 људи који ће припремати и послуживати оброке.

- Потребна нам је помоћ добрих људи који су вољни не само да уживају у свом оброку већ и да га подијеле са другима - казао је Субашић.

Како је казао, ове године намјеравају да корисницима приуште и уживање у представи.

- Тражимо глумце који ће без накнаде играти улогу Дједа Мраза, јер "Мозаик пријатељства" настоји да кроз ове активности омогући срећне тренутке и дјеци из социјално угрожених породица. Велики број људи спреман је да се одрекне неког ситног задовољства како би нашим малишанима омогућио љепше празнике, и то ме чини срећним - истакао је Субашић.

Донације

Из "Мозаика пријатељства" рекли су да често добијају донације у прехрамбеним намирницама.

- Хвала од срца свим хуманим људима на донацијама које за нас имају изузетно велики значај. На тај начин нам олакшавају овај захтјеван посао - објављено је на "Фејсбук" страници "Мозаика пријатељства".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана