Свечана академија и концерт “Рок симфоније”

С. Б.
Свечана академија и концерт “Рок симфоније”

БАЊАЛУКА - Све је спремно за свечану прославу Дана града која је због васкршњих празника заказана за данас, поручили су из Градске управе.

Додали су да је планирано полагање вијенаца на четири локације у граду.

- Централно полагање вијенаца на Спомен-обиљежје палим борцима Другог свјетског рата на Тргу палих бораца заказано је за 12 часова. Такође, представници града ће у девет часова положити вијенце и одати почаст жртвама Велеиздајничког процеса на гробљу “Свети Пантелија”. У 10 часова планирано је полагање на Споменик палим Крајишницима, док ће у 11 часова бити положени вијенци и на споменик 12 беба у центру града - казали су из града.

Напоменули су да ће у част Дана града, поред традиционалног свечаног пријема за делегације, вечерас у 19 часова у Банском двору бити одржана свечана академија. На шеталишту код Градске управе од 20 часова биће одржан концерт “Рок симфоније”.

- Концерт “Рок симфоније” поклон је свим суграђанима, али и гостима, па вас позивамо да Дан града обиљежимо заједно. У оквиру прославе Дана града сутра ће у Банском двору бити одржана и Међународна конференција “Дунав бизнис форум - Градови - мостови интегрисаних процеса локалног развоја” - наводе из Градске управе.

За све љубитеље историје сутра од 12 часова  биће организована и Туристичка тура НОБ, која ће кренути од тврђаве Кастел.

- Наш град дио је и јединствене културно-туристичке манифестације “Ноћ тврђава”. Тако ће 29. и 30. априла тврђава Кастел засијати у пуном сјају и представити богату културу ових простора - кажу из града.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана