Сузе и свијеће за настрадале ђаке

Д. С.
Сузе и свијеће за настрадале ђаке

Бањалука - Породице, школски другови и представници Основне школе "Петар Петровић Његош" и јуче су залили сузама гробове ученика Ведране Видовић, Драгане Кондић, Вање Дрекаловић, Дениса Кваснија и наставнице Јелене Видовић, који су прије 14 година настрадали на екскурзији.

Полагањем цвијећа и паљењем свијећа на Новом гробљу присјетили су се кобног 16. септембра 2001. и утапања четири ученика у близини Будве. Они су заједно са својим школским другарима кренули у обилазак острва Свети Стефан, али се брод "Шкорпион 2", на којем су били, преврнуо. Наставници Јелени Видовић препукло је срце док је дозивала своје ђаке са плаже.

Отац страдале ученице Вање Дрекаловић, Велибор рекао је да породице настрадалих ђака носе неизмјеран бол.

- Прошло је дугих и тешких 14 година. Сваке године у ово доба окупимо се на гробовима наше дјеце да бисмо сви заједно упалили свијеће и помолили се за покој душа наших најмилијих - рекао је Дрекаловић.

Наставница настрадалих ученика Радмила Челар, која се приликом превртања са њима затекла на броду, рекла је да никада неће заборавити тај дан.

- Увијек ће ми остати слика како, још док смо били у мору, дозивамо дјецу и чувамо их да не потону. Замислите, толико њих у истом тренутку у мору, а ниједно дијете спасавајући себе није потопило друго дијете - рекла је Челарова и додала да је то била изузетна генерација.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана