Сузбијање комараца наредне седмице

Ј. Т.
Сузбијање комараца наредне седмице

БАЊАЛУКА - Оперативни тимови предузећа "Еко-бел" извршиће на подручју града топло и хладно замагљивање као мјеру сузбијања комараца, а ове активности су планиране у уторак, 13. септембра у вечерњем термину од 19.30 до 22.30 часова те у сриједу, 14. септембра, у јутарњем термину од пет до седам часова, саопштили су из "Еко-бела".

Из овог предузећа, са којим град има закључен уговор за вршење ове услуге, потребно је да пчелари у наведеним данима предузму све потребне мјере за заштиту пчела.

- Потребно је да пчелиња друштва наткрију најлоном, картоном или другим материјалима. У случају лоших временских прилика, грађани ће благовремено бити обавијештени о новом термину запрашивања - додали су у саопштењу из "Еко-бела".

Наиме, током љета у два наврата је већ обављено запрашивање комараца на подручју града, а по захтјеву суграђана, као и до сада, могуће су и додатне акције сузбијања комараца.

Крајем јуна извршен је први третман запрашивања одраслих форми комараца, а током прољећа спроведени су третмани запрашивања над ларвама.

- Становницима препоручујемо да ставе мреже против комараца на прозоре и врата. Такође, не би требало да се задржава вода у посудама и саксијама. Мјештанима из приградских насеља и са села савјетујемо да исушују локве у дворишту. У овим насељима проблем су и канали у којима се задржава вода - казали су раније за "Глас Српске" из "Еко-бела".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана