Сутурлија на љето спремно дочекује посјетиоце

Маја Станојевић
Сутурлија на љето спремно дочекује посјетиоце

Парк природе Сутурлија, на свега два километра од центра Бањалуке, наредне године постаће права оаза за одмор, излете и рекреацију.

Зимски период, када нема пуно посјетилаца, искоришћен је да буду реализовани планови из прве фазе изградње излетишта на Сутурлији.

Постављени су први садржаји прилагођени за пикник и рекреацију. Предсједник Скупштине града и иницијатор пројекта “Парк природе Сутурлија” Зоран Талић казао је да неколико стотина посјетилаца током викенда борави на Сутурлији, што је додатни подстрек да та природна оаза буде уређена.

- Повратне информације које добијамо од суграђана охрабрују нас у настојањима да наставимо са уређењем излетишта те да посјетиоцима понудимо још много садржаја. Већ од идућег љета посјетиоци ће моћи да уживају у овим новим садржајима за пикник и рекреацију, а у наредном периоду Сутурлија ће бити додатно уређена - нагласио је Талић.

Он је додао да се уређењем Сутурлије ствара могућност да што већи број наших суграђана и људи из цијеле регије дође на тај простор, да се одмара, ужива и угодно осјећа у природи. Истакао је да уз добру сарадњу и разговор са заинтересованим суграђанима, удружењима и институцијама, Парк природе Сутурлија у наредном периоду може да постане једна од омиљених локација за све посјетиоце у граду.

Да је заиста тако свједоче посјетиоци на чијим туристичким рутама је ова дестинација постала незаобилазна.

Бањалучанин Саша Стојановић рекао је да Сутурлију није посјетио посљедњих десетак година, све до ове године, када је чуо да уређују излетиште.

- На Сутурлији сам посљедњи пут био у средњој школи на излету. Када сам ове године видио да је у току уређивање излетишта, одлучио сам да је посјетим. Потенцијал те природне оазе је огроман - нетакнута природа те чиста вода угодна за купање. Ово мјесто заиста вриједи посјетити. Са новим садржајима то ће постати нова градска туристичко-рекреативна атракција - истакао је Стојановић, који је додао да ће са друштвом поново посјетити Парк природе Сутурлија.

 Шумско газдинство

Директор Шумског газдинства “Бањалука” Велибор Станић рекао је да се радо одазвао иницијативи “Парк природе Сутурлија”.

- Шумско газдинство “Бањалука” искористило је ресурсе које има да овај пројекат буде подржан и да ово постане заиста дивно мјесто за одмор, јер је тако близу центра града и да наши људи могу да изађу и уживају у овако нетакнутој природи - рекао је Станић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана