Сутра званично отварање “Крајишке куће” - домаћа храна у центру града

Срна
Сутра званично отварање “Крајишке куће” - домаћа храна у центру града

БАЊАЛУКА - У центру Бањалуке сутра ће бити отворена “Крајишка кућа” у којој ће бити пласирано 300 производа од око 50 произвођача домаће хране са подручја града Бањалука, рекао је Срни директор Центра за развој пољопривреде и села Бањалука Драшко Илић.

 “Упркос временским неприликама, вирусу корона и кратком временском року од 40 дана од дана доношења одлуке сутра ћемо, како смо и планирали за Дан града Бањалука у подне званично отворити Крајишку кућу”, рекао је Илић.

Он је навео да ће “Крајишку кућу” која се налази на укрштању улица Краља Петра Првог Карађорђевића, Теодора Колокотрониса и Булевара цара Душана, у објекту гдје се некада налазила продавница фабрике обуће “Босна”, отворити градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, те да ће отварању присуствовати и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић.

Илић је рекао да је отварање “Крајишке куће” планирано скромно уз присуство медија, без грађана и строго придржавајући се свих прописаних мјера због епидемије вируса корона.

“Жао ми је што је тако, јер је Дан града Бањалука. Међутим, због ванредних мјера обиљежићемо то скромно”, рекао је Илић.

Он је навео да ће заинтересованим купцима бити доступно око 300 производа од око 50 произвођача домаће хране са подручја Града Бањалука.

“Биће ту сухомеснатих и млијечних производа, прерађевина воћа и поврћа, чајева, меда и све оно што смо могли сакупити од наших домаћих произвођача ће наћи своје мјесто на полицама Крајишке куће на задовољство произвођача, нас из Центра и будућих купаца”, рекао је Илић.

Он је додао да се нада да ће касније сигурно бити још више прерађивача којима ће “Крајишка кућа” бити велики мотив да прераде своје пољопривредне производе и производе што више домаће хране и да “Крајишка куће” буде успјешан пројекат.

“Биће то за грађане једно предивно мјесто у централном дијелу града гдје ће моћи купити све домаће прерађевине са наших простора које су сигирно квалитетне. Ради се о мноштву делиција које ће од сутра бити представљени у жКрајишкој кућиж”, рекао је Илић.

Он је рекао да ће “Крајишка кућа” бити отворена сутра у 12.00 часова и да ће у наредном временском периоду придржавати прописаног радног времена које ће бити као и за све друге трговачке објекте који се баве продајом хране до 18.00 часова.

“Док трају мјере везане за вирус корона Крајишка кућа ће радити сваким радним даном до 18.00 часова, а касније ће радно вријеме бити усклађено са радним временом Херцеговачке куће”, рекао је Илић.

Он је истакао да је на јесен планирано да се “Крајишка кућа” отвори и у Требињу.

У Бањалуци је обиљежавање Дана града Бањалука прошле године почело отварањем прве “Херцеговачке куће” ван Требиња у којој се налази око 500 артикала требињских и херцеговачких произвођача.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана