Сутра вакцинација у Бањалуци без заказивања

Срна
Сутра вакцинација у Бањалуци без заказивања

БАЊАЛУКА - Грађани млађи од 65 година са хроничним обољењима и нарушеним здрављем и старији од 65 година моћи ће сутра да приме вакцину "астра зенека" против вируса корона на Бањалучком велесајму без претходног заказивања.

Члан тима за вакцинацију Дома здравља Бањалука Младен Шукало рекао је новинарима да ће вакцинација у хали Бањалучког сајма бити организована од 11.00 до 15.00 часова, те да очекују велики број заинтересованих.

"До сада смо аплицирали око 12.500 доза вакцина против вируса корона, од чега је 3.500 грађана добило обје дозе вакцине, док је 5.600 грађана добило прву дозу", рекао је Шукало.

Он је изразио задовољство због великог одзива грађана на вакцинацију, додајући да је у току имунизација старијих од 65 година који су раније заказани.

Шукало каже да је сваки дан све већи број вакцинисаних и да ће тако бити и у наредном периоду, јер је и доступност вакцина из дана у дан све већа.

"На тај начин остварујемо циљеве којима смо тежили, а то је да на дневном нивоу буде вакцинисано 1.000 људи", истакао је Шукало.

Према његовим ријечима, вакцинација је добровољна и грађани имају могућност избора вакцине, с обзиром на то да у Републику Српску стижу вакцине различитих произвођача.

"Сви који су одбили да се вакцинишу одређеном врстом вакцине остају на списку и биће позвани за ону врсту за коју су се опредијелили", рекао је Шукало.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана