Сутра нерадни дан: За пекаре и продавце у драгсторима нема предаха

ГС
Бањалука
Foto: А. ЧАВИЋ | Бањалука

БАЊАЛУКА - У складу са Законом о празницима Републике Српске, 9. мај – Дан побједе над фашизмом је републички празник и нерадни дан.

Иначе, у дане празника Републике не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.

У Градској управи Града Бањалуке 9. мај, у складу са Законом, биће нерадни дан. На дан републичког празника 9. маја, у складу са Одлуком о одређивању радног времена правним лицима и предузетницима који обављају трговинску, занатску и услужну дјелатност на подручју града Бање Луке, могу да раде:

- од 00.00 до 24.00 часа правна лица и предузетници који обављају дјелатност производње хљеба, пецива, свјеже тјестенине и колача, и продаја истих; трговински објекти типа „драгстор” и трговински објекти у аутобуским и жељезничким станицама и на бензинским пумпним станицама;

- од 8.00 до 21.00 час – трговине на мало погребном опремом.

Угоститељски објекти радиће у складу са Одлуком о одређивању радног времена угоститељским објектима на подручју града Бањалуке.

Послодавци су радницима, који буду радили на дан републичког празника, дужни да омогуће остваривање права у складу са законским прописима о раду.

Измјене и обустава саобраћаја

Обавјештавају се грађани да ће поводом одржавања манифестације „Дана побједе над фашизмом“ , 9. маја доћи до обуставе саобраћаја у Улици краља Петра Другог Карађорђевића на дијелу од Алеје Светог Саве до Улице Марије Бурсаћ од 10.30 до 12.10 часова, саопштено је из Градске управе. На линијама јавног превоза путника врше се следеће корекције трасе:

- да се за вријеме трајања обуставе саобраћаја, у временском периоду од  10.30  до 12.10 часова на линијама јавног превоза путника које саобраћају Улицом краља Петра И Карађорђевића, дио од Булевара цара Душана до Алеје Светог Саве, изврши преусмјеравање аутобуса у Булевар цара Душана, те улице Книнска, Видовданска, Вука Караџића и даље постојећом трасом.

За вријеме трајања обуставе саобраћаја регулисање и преусмјеравање саобраћаја вршиће се на прописан начин од стране припадника службених лица Министарства унутрашњих послова Републике Српске..

Моле се сви учесници у саобраћају за опрез и разумјевање, због отежаног одвијања саобраћаја за вријеме одржавања манифестације „Дана побједе над фашизмом“ у Бањој Луци.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана