Сутра на Бањалучком велесајму вакциниција првим дозама “астра зенеке” и “фајзера”

Срна
Сутра на Бањалучком велесајму вакциниција првим дозама “астра зенеке” и “фајзера”

БАЊАЛУКА - Становници Бањалуке сутра ће, без претходног заказивања, на Бањалучком велесајму моћи да се вакцинишу првим дозама вакцина “астра зенека” и “фајзер”.

Вакцинација ће се одвијати од 14.00 до 19.00 часова на вакциналном пункту у Бањалуци, потвврђено је Срни из Дома здравља.

Грађани ће, без претходног заказивања, моћи да буду вакцинисани од сутра до сриједе, 11. августа, а на располагању ће им бити прве дозе вакцина “астра зенека”, “спутњик ве” и “фајзер”.

Вакцинација ће у уторак, 10. августа, бити обављана од 15.00 до 19.00 часова на вакциналном пункту првом дозом вакцине “астра зенека” и првом дозом вакцине “спутњик ве”, а у сриједу, 11. августа, од 14.00 до 19.00 часова првом дозом вакцине “астра зенека” и првом дозом вакцине “фајзер”.

“На вакцинални пункт у хали жБањалучког велесајмаж, у наведеним терминима, могу доћи сва лица која желе да се вакцинишу, без претходног заказивања”, навели су из Дома здравља Бањалука.

Из бањалучког Дома здравља наводе да у периоду од четвртка, 12. августа, до суботе, 14. августа, у хали “Бањалучког велесајма” неће бити организована отворена врата за вакцинацију првом дозом.

“Биће вршена ревакцинација становништва, те ће се лица позивати из позивног центра наше установе и наручивати на заказане термине за имунизацију против ковида 19”, навели су ове здравствене установе.

Из Дома здравља су напоменули да се наставља вакцинација и на пунктовима у сеоским и приградским амбулантама породичне медицине, те да је најављен долазак 269 грађана, који ће сљедеће седмице бити вакцинисани на пунктовима у сеоским и приградским амбулантама породичне медицине.

Вакцинација ће сутра бити вршити у амбулантама породичне медицине Драгочај, Поткозарје, Верићи и Пискавица, у уторак 10. августа, у амбулантама Врбања, Залужани и Мишин Хан, а у сриједу, 11. августа, у амбулантама Српске Топлице, Карановац, Крупа на Врбасу и Бочац.

У четвртак, 12. августа, вакцинација ће бити обављана у амбуланти породичне медицине Агино Село, а у петак, 13. августа, у амбулантама породичне медицине Борковићи и Бронзани Мајдан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана