Сутра коначан став о исплати једнократне помоћи пензионерима

Срна
Сутра коначан став о исплати једнократне помоћи пензионерима

БАЊАЛУКА - Предсједник бањалучког Удружења пензионера Зоран Улетиловић рекао је да ће се сутра знати коначан став о начину исплате једнократне новчане помоћи од 100 КМ и да је сагласан да се исплати на текуће рачуне пензионера.

Послије састанка са градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем, потпредсједником Скупштине града Сашом Чудићем, директором Фонда ПИО Републике Српске Младеном Милићем, те предсједницима Републичког удружења и Скупштине пензионера Ратком Трифуновићем и Слободаном Брдаром, Улетиловић је рекао да су сви учесници сагласни да новац буде исплаћен на текуће рачуне пензионера, а да ће техника исплате бити накнадно усаглашена.

"Неке ставове смо привели крају на обострано задовољство пензионера да ће им помоћ бити исплаћена на рачуне, а не за потрошњу електричне енергије. Градоначелник ће данас са тимом сагледати могућности, а сутра би требало да имамо коначан састанак и став како извршити уплату", рекао је Ултетиловић новинарима у Бањалуци.

Потпредсједник Скупштине града Саша Чудић рекао је да је током данашњег састанка поновљено да се новчана средства исплаћују директно на рачуне пензионера, као и да се остаје при ставу да се исплати износ од 100 КМ који је донесен одлуком о извршењу буџета.

Он је додао да су данас информисани од градоначелникаа, односно предлагача и његовог тима да постоје одређене формално-правне и техничке препреке.

"За такву реализацију одлуке која се може брзо реализовати, не видим никакву препреку да одржимо и ванредну сједницу Скупштине како бисмо то отклонили", додао је Чудић.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић нагласио је да у градском буџету подршка пензионерима стоји као дознака гранта "Електропривреди Републике Српске", што пензионери нису жељели прихватити.

Станивуковић је додао да је велики изазов реалоцирати средства по законским прописима.

"Морамо са Фондом ПИО и жПоштама Српскеж да направимо споразум како ће се подијелити та помоћ, а то није једноставан посао када имате од 30.000 до 40.000 домаћинстава", навео је Станивуковић и додао да ће Градска управа потрудити да буде исплаћен максималан износ и то током јануара.

Он је најавио и могућност израде картица пријатељства са градом помоћу којих би пензионери могли остваривати одређене попусте приликом куповине робе.

Говорећи о чишћењу снијега у граду и приградским подручјима, Станивуковић је истакао да зимске службе раде од раних јутарњих часова и да су најпрометнији путеви проходни, као и да постоје приоритети приликом чишћења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана