Шукало именован за в.д. директора ТО Бањалука, Станић оптужује за непотизам

Јелена Танацковић
Foto: Архива

БАЊАЛУКА - Младен Шукало именован је за вршиоца дужности директора Туристичке организације града Бањалука (ТОБЛ), саопштено је из Градске управе Бањалука.

- С обзиром на чињеницу да је Ирени Радојевић истекао мандат на мјесту директора Туристичке организације града, те да конкурсне процедуре још нису завршене, на ово мјесто именован је дугогодишњи радник Младен Шукало - саопштено је из Градске управе.

Додали су да је Шукало у овој јавној установи запослен већ 20 година, те да ће обављати послове вршиоца дужности директора до окончања свих конкурсних процедура, након чега ће посао преузети нови директор.

Шукало, иначе супруг савјетника градоначелника за друштвене дјелатности Миладе Шукало, налази се међу пријављеним кандидатима на конкурс за избор директора ТОБЛ.  

По ранијем коалционом договору, руководеће мјесто у ТОБЛ припадало је Уједињеној Српској, чији је члан била и досадашња директорка Ирена Радојевић.

Шеф Одборничког клуба Уједињене Српске у Скупштини града Невен Станић рекао је за "Глас Српске" да је ријеч о непотизму.

- Ово је чисти непотизам на дјелу. Подсјећам да је градоначелник Драшко Станивуковић базирао своју политику на борби против непотизма, а управо он га спроводи. Смијешно је то што је Станивуковић именовао за в. д. директора супруга своје савјетнице Миладе Шукало - рекао је Станић, који је и члан Комисије за именовање директора Туристичке организације.

Младен Шукало казао је за "Глас Српске" да не види проблем у именовању за в.д. директора јер, како каже, сматра да је "стуб Туристичке организације од када она постоји".

- Тражићу образложење и записник Комисије, да видим зашто није узето у обзир моје искуство на руководећим положајима члана Управног одбора ТОБЛ, координатора многих пројеката, као и сви пројекти које сам водио и са ЕУ - казао је Шукало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана