Шукало: Бесплатне уџбенике смо увели да олакшамо школарцима почетак нове школске године

Г.С.
Шукало: Бесплатне уџбенике смо увели да олакшамо школарцима почетак нове школске године

БАЊАЛУКА - Почетак школске године је веома значајан период у години, због чега градска администрација тежи да пружи што већу подршку породицама, школарцима и просвјетним радницима.

Поручила је ово савјетница градоначелника за друштвене дјелатности Милада Шукало, истакавши да је Град Бања Лука активно радио и ради на доношењу мјера које имају за циљ да олакшају породицама и школарцима почетак нове школске године, с обзиром на то да овај период изискује низ трошкова.

– Прва и најзначајнија мјера коју смо увели свакако су бесплатни уџбеници за основце од петог до деветог разреда. Посебно смо поносни на ову мјеру, која се по узору на Бању Луку  имплементира и у другим локалним заједницама – рекла је Шукалова.

Она је додала да су у протеклом периоду издвојена и рекордна средства за обнову школских објеката.

– Обновили смо више школских објеката на подручју града, у протеклом периоду обновљен је кров ОШ „Доситеј Обрадовић“, у току је припрема реконструкције Соколског дома, гдје ће бити смјештена прва спортка гимназија. Свакако један од значајнијих пројеката је и преко милион КМ издвојених за реконструкцију котловница у двије бањалучке школе – ОШ „Ђура Јакшић“ и Пољопривредна школа, чиме ће бити омогућено боље гријање за ђаке ових школа – нагласила је савјетница Шукало.

Такође је напоменула да је ова градска администрација изградила и нови школски објекат у насељу Ада и да је у току израда пројектне документације за изградњу школе на Паприковцу и Средњошколског центра, који је, према њеним ријечима, неопходан граду. 
– Град је већ направио и прве кораке за рјешавање питања Грађевинске школе, која ће бити изграђена на локацији гдје је ова школа била привремено смјештена, односно на локацији у близини Нове аутобуске станице – казала је савјетница Шукало, која је том приликом нагласила да су све ово системске мјере које имају за циљ стварање бољих услова за ученике са подручја града.

Навела је и то да се већ четврту годину заредом организују манифестацију „Велики почетак“, која ће бити одржана од 1. до 3. септембра, и да да школарце очекују спортске активности  са Школом спорта „Каспер“, као и велики едукативни полигон из области безбједности у саобраћају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана