Суфинансирање пројеката за младе до 15.000 КМ

Ј. Т.
Суфинансирање пројеката за младе до 15.000 КМ

БАЊАЛУКА - Одјељење за друштвене дјелатности објавило је два јавна позива, и то за суфинансирање пројеката омладинских организација и организација за младе у 2022. години из градског буџета, те позив за подршку пројектима који ће бити реализовани у Дому омладине.

Из Градске управе су напоменули да су позиви отворени до 11. јула.

- Уз редовни годишњи позив за суфинансирање пројеката омладинских организација и организација за младе, већ другу годину заредом расписан је и јавни позив за суфинансирање пројеката чија ће реализација бити у Дому омладине, како би тај простор “оживио” и младима понудио разноврсне садржаје - саопштили су из Градске управе.

Додали су да организације могу пријавити пројекте за подршку, до 10.000 КМ по пројекту, из сљедећих области: запошљавање младих; стамбена политика за младе; образовање, култура и физичка култура; здравље и социјална политика за младе; информисање младих; равноправност полова; мобилност, омладински рад и организовање; борба против насиља и криминалитета; коришћење слободног времена и партиципација у друштву; заштита животне средине и млади; особе са инвалидитетом и наталитетна политика и останак младих у Бањалуци.

- Када је ријеч о пројектима за Дом омладине, односе се на сљедеће области: запошљавање младих; стамбена политика за младе; образовање, култура и физичка култура; здравље и социјална политика за младе; информисање младих; равноправност полова; коришћење слободног времена и партиципација у друштву; заштита животне средине и млади и особе са инвалидитетом у Бањалуци. Суфинансирање је могуће у износу до 15.000 КМ по пројекту - казали су из Градске управе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана