Субашић: Градска управа нас понизила средствима издвојеним за јавну кухињу

Срна
Субашић: Градска управа нас понизила средствима издвојеним за јавну кухињу

БАЊАЛУКА - Предсједник бањалучког хуманитарног удружења "Мозаик пријатељства" Мирослав Субашић изјавио је Срни да их је Градска управа Бањалука понизила средствима издвојеним за помоћ јавној кухињи у којој се свакодневно припрема 600 оброка.

Субашић је појаснио да је годишње издвајање градске управе за помоћ јавној кухињи "Оброк љубави" повећано за 1.000 КМ, док је број корисника драстично порастао.

Он каже да "Мозаик пријатељства" годинама сарађује са Градском управом која је дала простор и издваја дио средстава за помоћ раду јавне кухиње "Оброк љубави" који је увијек износио од 6.000 КМ, па највише до 8.500 КМ.

"Мозаик пријатељства је прошао кроз ковид, био на услузи свим народима на овим просторима, не правимо разлику, очекавао сам да буде поштован, односно на неки начин да има бољи углед и боље поштовање од Градске управе", рекао је Субашић.

Он је додао да је за њега велики шок да, између осталог, "Мозаик пријатељства" добије годишње повећање од 1.000 КМ, односно са 8.500 КМ на 9.500 КМ.

Субашић каже да у "Мозаик пријатества" свакодневно долазе људи по помоћ мимо хране и да је ово удружење синоним за помоћ.

"Објасните ми како да са 9.500 КМ годишње направимо храну сваки дан и да помажемо све људе", запитао је Субашић и позвао све људе који доносе одлуке, Скупштину града, градоначелника да се информишу.

Субашић је позвао Градску праву да покаже колико издаваја за све јавне кухиње и за рад удружења.

Он каже да у јавној кухињи припреме дневно 600 оброка за што је потребно најмање 200 векни хљеба.

"Направити оброк да буде квалитетан и у задовољавајућој количини, а да не говорим о другим потребама које ми дајемо, је још мало бајка", каже Субашић.

Он је напоменуо да има више од 600 корисника, да неки не могу да стоје па им се праве пакети.

Субашић је напоменуо да је прошле седмице проваљено у просторије удружења и да је причињена штета, да су им потребна врата, те додао да ово удружење није много пута тражило помоћ од Градске управе за санирање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана