Студенти из Гане и Танзаније помажу у кухињи “Мозаика пријатељства”

Милош Васиљевић
Студенти из Гане и Танзаније помажу у кухињи “Мозаика пријатељства”

БАЊАЛУКА – Двоје студената из Гане и Танзаније који се школују у Њемачкој, а тренутно су на размјени у Бањалуци, своје слободно вријеме искористити су да помогну најугроженије, па у Удружењу “Мозаик пријатељства” раде на припремању хране.

Ово је још један од показатеља да је “Мозаик пријатељства” мјесто који не зна за било какве подјеле и да а имају само један циљ - помоћи оне којима је помоћ најпотребнија.

Смарт је Гане, а његова колегинице Луиз из Танзаније, а предсједник “Мозаика пријатељства” Мирослав Субашић каже за "Глас Српске" да су чули за удружење и одмах били вољни да помогну у јавној кухињи “Оброк љубави”.

- У сриједу су били први пут, помажу у кухињи, гуле кромпир и лук, шта год треба не бирају уопште. Заиста су дивни млади људи и свима су нам веома симпатични - рекао је Субашић.

Универзални језик је онај људски тако да баријере не постоје ни када је та ставка у питању.

- Споразумијемо се на енглеском, није никакав проблем, а понеку  нашу ријеч већ су усвојили. На почетку су људи мислили да је ријеч о мигрантима док им нисмо рекли да су то наши пријатељи који су ту сада с нама. Доказ је ово да хуманост и солидарност не зна за границе - додаје Субашић.

Наглашава да се у „Оброку љубави“ на дневном ниову спреми око 700 оброка, те да се, како се ближе хладнији дани, самим тим број корисника повећава из дана у дан.

- Јавља се и потреба за топлом одјећом и обућом, често наши корисници траже и огрев. Муку муче и са тим како платити струју и воду, нажалост и то је постало луксуз. Тешко је све препричати шта људима све треб.а а уз то неке је и срамота да питају - рекао је Субашић.

За све људе  са добрим намјерама њихова врату су широм отворена, а Субашић захваљује свима онима који донирају храну, те на тај начин оброк заврши код свих оних који су у стању социјалне потребе.

-  Хвала добрим људима који свакодневно долазе код нас и оставе од срце нешто за наше кориснике, јер на тај начин имамо увијек довољно хране – рекао је Субашић.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана