Стрика: Зашто није изабран спортиста године града Бањалука

ГС
Стрика: Зашто није изабран спортиста године града Бањалука

Одборник Социјалистичке партије Српске (СПС) у Скупштини града Бањалука Драган Стрика рекао је да први пут од 2002. године није одржана манифестација Избор спортисте године града Бањалука.

"Иако су се све спортске организације и појединци са подручја града Бањалука од 29. децембра 2023. године до 29. јануара 2024. године могли пријавити за `Избор најбољег спортисте града Бањалука за 2023. годину`, ова манифестација није одржана, што је први пут од 2002. године да Бањалука не добије лауреате у спорту", рекао је Стрика.

Он је поставио питање градским властима када се планира прогласити спортиста године у Бањалуци, с обзиром на то да је ова награда додјељивана увијек уз прославу Дана града, саопштено је из СПС-а.

"Популизам и партијашење су ушли у све поре Градске управе па зато и не чуди што се калкулише и са спортистима. То је поражавајуће, јер спорт мора остати изван политике. Умјесто да награђујемо оне који проносе лијеп глас о нашем граду, свједоци смо да све већи број спортских клубова једва опстаје", нагласио је Стрика, који је и некадашњи фудбалер Фудбалског клуба "Борац".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана