Што прије сазвати сједницу Скупштине града: Станивуковић се обратио незадовољним родитељима

ГС
Што прије сазвати сједницу Скупштине града: Станивуковић се обратио незадовољним родитељима

БАЊАЛУКА - Градоначелник Драшко Станивуковић једини се обратио данас родитељима и старатељима особа са потешкоћама у развоју, који су се окупили испред Градске управе због кашњења исплата за туђу његу, саопштили су из Градске управе.

Упознао их је са свим оним што је урадио у циљу рјешавања ситуације у којој се Бања Лука нашла због неусвајања ребаланса буџета за 2023. годину, те и овом приликом позвао Скупштину града да закаже сједницу на којој би био разматран овај документ.

- Ови суграђани су у праву и њих интересује њихово заслужено и остварено право и апсолутно их ништа друго не интересује. То је порука коју сам цијело вријеме слао сваком одборнику. Они су једнако љути на све нас. Можда то и јесте намјера једног дијела одборника да цијела ова ситуација постане неко политичко блато у којем народ може имати одбојност према свима – казао је градоначелник.

Како је истакао, његова дужност и потреба је била да изађе пред суграђане, те да сматра да је то давно требало да уради директор Центра за социјални рад.

-Рекао сам им истину, а то је да сам урадио све што је до нас. Пронашао сам новац, што је најважније. С друге стране, предложили смо документ који превиђа да се та права овим људима и исплате и то одмах онај дан чим буде сједница Скупштине и усвојен ребаланс – рекао је градоначеник.

Поновио је да због неусвајања ребаланса у питању и јавни превоз, који од 5. јануара не може даље да функционише, затим да ребаланс чекају и 364 борца која су се додатно пријавила за бањско лијечење.

-Све то имамо обезбијеђено, али без ребаланса не можемо исплатити. Једноставно, некоме је жеља да Бања Лука буде блокирана. Ја сам предложио рјешење и очекујем да се иде у том правцу. Зато још једном позивам да се закаже сједница Скупштине града - навео је градоначелник.

Подсјећамо, незадовољни родитељи и старатељи дјеце са потешкоћама у развоју испред Градске управе данима траже своја права и заостале исплате за туђу његу и помоћ, личне инвалиднине и јавни превоз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана