Штипаљка на кружном току у Бањалуци збунила грађане

ГС
Foto: Ало

БАЊАЛУКА - Интересантна умјетничка инсталација осванула је на новоизграђеном кружном току на Булевару цара Душана у Бањалуци, те навела многе да се запитају шта заиста она представља.

Док су неки суграђани покушали да протумаче дубље значење инсталације, други су сматрали да је штипаљка можда једноставно израз креативности умјетника или чак практична шала која буди смијех и радост међу пролазницима. Неоспорно, ова инсталација подстиче различите реакције и тумачења.

Свакако да овај умјетнички израз наглашава снагу умјетности као средства повезивања заједнице. Она подсјећа на важност постављања умјетничких дјела у јавним просторима како би се подстакао дијалог, буђење маште и развитак локалног идентитета.

Из ГУ Бања Лука нису се оглашавали поводом овог конкретног случаја стога нам остаје да се запитамо – да ли је то апстрактан израз креативности или симбол нечег дубљег и шта ће сљедеће освјежити градски пејзаж? Такође, оно што је сигурно јесте да је умјетност постала дио свакодневног живота у Бањалуци, што је значајно за развој локалне заједнице, преноси Ало.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана