Стигли камиони за гашење шумских пожара

Н. Б.
Стигли камиони за гашење шумских пожара

Бањалука - Ватрогасна јединица постала је богатија за два возила за гашење шумских пожара, а ове године набављена су и два мала навална возила и двије приколице са чамцима и моторима.

Ово је потврдио начелник Одсјека за послове Цивилне заштите и Професионалне територијалне ватрогасне јединице Младен Ћућун, који каже да укупна вриједност набављених возила износи 813.164 КМ.

- Возила за шумске пожаре стигла су крајем септембра. Служе за гашење свих врста пожара на отвореним просторима, у руралним подручјима и на неприступачним мјестима. Мала навална возила намијењена су за брзе интервенције на мјестима гдје су уски пожарни прилази до објеката, као и за разне врсте ватрогасних обезбјеђења. Најпогоднија су за утакмице, концерте и слично - објаснио је Ћућун.

Додао је да Ватрогасна јединица располаже са 34 возила, од којих је 29 ватрогасних или путничких, а преосталих пет су прикључна возила различите намјене. Ради се о приколицама за терет, ватрогасној и ронилачкој опреми, као и чамцима.

- У посљедњих девет година набављена су укупно 24 возила, укључујући и прикључна возила. До краја године очекујемо испоруку цистерне запремине 5.000 литара воде, која ће се користити за допремање питке воде и допуњавање ватрогасних возила водом при гашењу пожара - казао је Ћућун.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана