Стари “Тулеков млин” биће понуђен под закуп

Срна
Стари “Тулеков млин” биће понуђен под закуп

БАЊАЛУКА - Некадашњи “Тулеков млин” у бањалучком насељу Српске топлице биће понуђен под закуп, како би овај културни споменик био приведен намјени за угоститељске или туристичке садржаје у тој зони града, која је у перспективи бањска, рекреативна и туристичко-излетничка.

Ријеч о старом и девастираном објекту, који је ван функције од седамдесетих година прошлог вијека, саопштено је из Градске управе Бањалука.

“Пошто је објекат давно прешао у руке града, сада се, у оквиру уређења цијеле зоне која ће постати атрактиван бањско-туристички комплекс, планира потпуна обнова, задржавајући стари шарм једног од највећих млинова на ријеци Врбас”, навели су из бањалучке Градске управе.

Укупна површина објекта је 280 метара квадратних, са припадајућим земљиштем површине 180 квадрата.

У одлуци о давању у закуп овог простора, коју ће разматрати одборници на наредној сједници Скупштине града, наведено је да ће почетна цијена закупнине износити 11,50 КМ по метру квадратном.

Читав тај простор у насељу Српске топлице је у изградњи или обнови – од новог моста преко ријеке Врбас до реконструкције комплекса бањско-рекреативног центра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана