Старчевица добила нови кошаркашки терен

ГС
Foto: Агенције

Кошаркаши КК "Руки" убацили су прве лопте у кошеве, чиме је симболично отворен новоизграђени кошаркашки терен у дворишту Основне школе "Бранко Радичевић" у бањалучком насељу Старчевица.

Завршетком овог пројекта, најмлађи становници Старчевице и ученици ОШ "Бранко Радичевић" су, уз новоизграђену дворану, добили и додатни простор за спортске активности и игру.

Нови спортски терен за кошарку уз школу "Бранко Радичевић" је димензија 28 x 15 метара.

Младим спортистима на отварању придружили су се Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке, и Вељко Јарић, власник компаније "Арагоста Инвест", који је донирао ово игралиште.

Градоначелник се захвалио власнику компаније "Арагоста Инвест" и његовој породици на овој значајној донацији, казавши да је ово сјајан поступак друштвено-одговорних компанија, који дио својих зарада преусмјеравају у пројекте за опште добро.

"Захвалан сам породици Јарић на овој значајној донацији, а жеља ми је да у будућности буде све више оваквих пројеката", рекао је Станивуковић.

Изразио је захвалност и другим компанијама, које су се придружиле овој инцијативи, казавши да се у септембру очекују још неки пројекти који ће додатно уљепшати град.

"У плану је изградња терена за фудбал и одбојку у дворишту ове школе, као и изградња дјечјег игралишта", најавио је Станивуковић.

Јарић је казао да се радо одазвао позиву да као успјешан бањалучки привредник донира нешто граду Бањалуци и омладини овог града.

"Одлучио сам се за кошаркашки терен, јер сам у младости волио да играм овај спорт, а ово није прва донација наше компаније, јер смо и раније донирали средства, а наша подршка неће изостати ни у будућности", рекао је Јарић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана