Старчевица добија још један вртић

Јасмина Перишић
Старчевица добија још један вртић

Бањалука - Насеље Старчевица требало би да идуће године добије још један вртић у улици Првих крајишких бригада.

Према одлуци Скупштине града, Центру за предшколско васпитање и образовање додијељен је простор гдје је некада била Градска развојна агенција.

Директор Центра за предшколско васпитање и образовање Наташа Радуловић је истакла да ће овај простор бити први који ће бити преуређен за потребе вртића у идућој години.

- Простор има око 300 квадрата и јако је лијеп. Мислим да нам неће требати много новца за адаптацију, као што је то био случај са вртићима у Крфској улици и у објекту ресторана "Огњиште" - рекла је Радуловићева. Она сматра да ће кроз поједине пројекте обезбиједити дио новца.

- Надамо се да ће словеначка влада донирати трећину средстава, јер су нам већ помагали, а друге двије трећине бисмо могли надокнадити бескаматним кредитом, али то ћемо још размотрити заједно са градом - рекла је Радуловићева. Одборник СНСД-а у Скупштини града Ненад Талић је рекао да је као мјештанин Старчевице подржао одлуку за додјелу простора вртићу на Старчевици.

- То је одлична идеја, јер има доста неискоришћеног простора који је у власништву града, а има ли боље идеје од те да буде додијељен вртићима. Старчевица је велико насеље и сигурно је да заслужује више вртића - рекао је он. Према његовом мишљењу, ако све буде ишло по плану, овај вртић ће сигурно почети са радом наредне године.

И предсједник Мјесне заједнице Старчевица Ђорђе Кнежевић је рекао да се радује што ће Старчевица добити нови вртић.

- Старчевица је једно од највећих насеља а ове године је уписан и највећи број првачића. Логично је да имамо пуно малишана, па би нам нови вртић добро дошао - рекао је Кнежевић.

Из Градске управе су рекли да је Одјељење за друштвене дјелатности у план приоритета санације и адаптације вртића уврстило и овај вртић.*

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана