Становници Тузланске улице незадовољни инфраструктуром

Јасмина Перишић
Становници Тузланске улице незадовољни инфраструктуром

Бањалука - Становници Тузланске улице у насељу Старчевица незадовољни су водоводном мрежом на којој се учестало дешавају кварови, због чега је асфалтни пут искрпљен, а неријетко долази и до отежаног одвијања саобраћаја.

Незадовољство инфраструктуром становника ове улице, која је дугачка два километра, подстиче и чињеница да немају ни изграђену канализациону мрежу.

Синиша Вишекруна, који живи у овој улици, каже да је улица асфалтирана прије десетак година, али да је асфалт потпуно уништен због честих радова које предузеће "Водовод" изводи на водоводној мрежи.

- Имамо јако лошу инфраструктуру. Сваког мјесеца се дешавају кварови на водоводној мрежи. Онда долазе багери, копају асфалт, па је коловоз тренутно пун рупа и у ужасном стању. Притисак воде је лош, нарочито ако је кућа на више спратова. Живим на трећем спрату и буквално се не могу истуширати. Канализацију немамо па многи кубуре са смрадом из септичких јама, а веома скупо плаћамо одводне цијеви како бисмо удаљили канализацију од комшија - рекао је Вишекруна.

Додаје да је прије два дана вода цурила дуж цијеле улице због изненадног квара, али и да се кварови углавном дешавају на истим мјестима.

- Постао је обичај да нам багери бар два пута мјесечно рове улицу и успоравају саобраћај. Жао ми је аутомобила и аутобуса који свакодневно саобраћају по овим рупама. Годинама смо чекали на асфалт, који сада није пуно бољи од макадама. Зашто прво не ураде инфраструктуру па онда стављају асфалт, овако праве дупли трошак и посао - казао је Вишекруна.

Из предузећа "Водовод" су рекли да се чести кварови на водоводној мрежи у овој улици јављају због дотрајалих цијеви.

- Ове године било је 10 кварова на водоводној мрежи у Тузланској улици, од тог броја шест у јулу и августу. Током свих поправки није било застоја у снабдијевању водом, а кварови су отклоњени у најкраћем року. Имамо у плану израду пројектне документације реконструкције овог цјевовода, међутим, све зависи од финансијске ситуације. Ми из постојеће цијене воде финансирамо само текуће одржавање - рекли су у "Водоводу".

Како су нагласили, за изградњу инфраструктуре задужен је град, док је одржавање постојеће у надлежности "Водовода".

- С обзиром на то да град тренутно нема средстава за изградњу новог цјевовода, вјероватно је иста ствар и са канализацијом. Ми ћемо чим добијемо средства радити на новом цјевоводу у овој улици - казали су у "Водоводу".

Потрошачи

У Тузланској улици има 78 потрошача који се налазе на евиденцији "Водовода".

- Нелегалних потрошача нема, а уколико буду откривени на терену, биће искључени са градске водоводне мреже - рекли су у "Водоводу".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана