Станивуковић жели разговор са странкама

К. Ш.
Foto: Бањалука.рс.ба

БАЊАЛУКА - Градоначелник Драшко Станивуковић позвао је све политичке организације које су парламентарне у Скупштини града Бањалукена консултације које ће организвати наредне седмице, односно оне странке.

- Желим да разговарам са свим странкама о оним програмима и мјерама које је свака од њих имала у свом програму, попут изградње моста у Доцу, рјешавање питање водоснабдијевања поткозарских села, јавне гараже, вртићи – навео је Станивуковић.

Према његовим ријечима, намјера консултација је да се дефинише да ли свака странка остаје при том ставу и да ли ће данас или сутра, када се предложи рјешавање питања водоснабдијевања Туњица један и два и изградњу колектора, бити против тога што су имали у свом програму.

Истиче да му је жеља, прије свега, да град Бањалука и Скупштина града има скупштинску већину око моста у Доцу, колектора, нових инвестиција, пословних зона, рјешавања питања водоснабдијевања, новог зеленила, јавних гаража, паркинга и осталих важних питања.

- За мене је најважнија та већина, програмска, конструктивна, она која разумије потребе у граду и сигуран сам да су то једине политике које би Бањалучани наградили и подржали.  Све друго није добро – рекао је градоначелник.

- Тема на састанку који ћемо имати јесте исти програм који је свака странка имала. Желим да одмах кренемо са изградњом моста у Доцу, изградњом јавних гаража, вртића. Отворен сам да на том састанку разговарамо, јер сам као градоначелник заинтересован за све пројекте који се односе на животне потребе наших суграђана – казао је он.

Овом приликом позвао је актуелни сазив Скуптшине да се одмах кандидује одлука о капиталном улагању за рјешавање питања водоснабдијевања за Туњице.

Током данашње конферениције за новинаре, истакао је и то да је стање у граду стабилно.

- Данас на рачуну имамо 22 милиона КМ. У ове четири годие помогли смо свакој породици и уз све те исплате смо имали велике капиталне пројекте. Уз све изазове које смо имали, водили град без подршке Скупштине, политичку кампању какву смо имали, БањаЛука данас стоји стабилно и спремна за нове изазове и побједе – закључио је градоначелник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана