Станивуковић: Зауставићемо измјену регулационог плана на „Купусишту“

ГС
Станивуковић: Зауставићемо измјену регулационог плана на „Купусишту“

БАЊАЛУКА - Градоначелник Драшко Станивуковић казао је да ће зауставити и испитати регулациони план који се односи на локалитет тзв. „Купусиште“.

-Сви регулациони планови се мијењају на начин да се иницијатива усвоји на Скупштини Града. Онда након усвајања слиједи избор пројектанске куће која црта план, а затим се план упућује на јавни увид. Конкретно, за овај план за дио „Купусишта“, који је на јавном увиду, чуо сам одређене приче и све оно што није добро за Град ја ћу то зауставити. Због одређених спекулација израда регулационог плана биће заустављена, али јавност треба да зна да то ради пројектанска кућа и да је увид у току – прецизирао је градоначелник.

Истиче да „нема потребе за било каквим политичким лешинарењем и дизањем на било какав ниво“.

-Довољно волимо овај град и довољно радимо у његовом интересу. Ако неко не вјерује у наше будуће намјере то је право, али може да вјерује у до сада урађено а то говори да смо се успјели изборити за парк умјесто четрнаестоспратнице код кина „Козара“ – поручио је градоначелник истичући да је ова администрација одлучна по питању градње нових паркова у нашем граду након више деценија.

Такође, како је казао, јавност треба да зна да планиране измјене регулационог плана на локалитету „Купусишта“ предвиђају већу површину за парк него што је то садашњим планом предвиђено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана