Станивуковић: Заостале субвенције на рачунима до петка

Ј. Са.
Foto: Агенције

БАЊАЛУКА - Студенти, средњошколци, родитељи чија дјеца иду у приватне вртиће, сви чекају субвенције и свој новац, а град још многе обавезе није измирио због неусвајања ребаланса буџета за 2023. годину.

Рекао је ово градоначелник Драшко Станивуковић и додао да се многе ствари не могу предвидјети те да су за вртиће субвенциjе у септембру биле 2.270, тачније број дјеце за коју је требало родитељима исплатити новац, а у новембру тај број је порастао на 2.400 дјеце, док их је сада 2.500.

- Треба наћи новац за све обавезе да се измире. Константно долазимо у проблем са исплатама, због чега се блокира град.. Нинковић се само чешља док село гори - рекао је Станивуковић.

Како је рекао, не зна шта да каже људима, јер 70 дана нема сједнице, а очито због тога неће бити ни ребаланса буџета за прошлу годину. 

- Показаћу одговорност према грађанима, макар и по цијену личног комодитета- навео је Станивуковић.

Према његовим ријечима свим студентима и стипендистима ће већ данас бити уплаћене двије заостале рате .

- По истом принципу ћемо исплатити новембарске и децембарске субвенције за вртиће. Требаће нам неколико дана, али у току ове седмице заостала финансијска средства биће исплаћена - навео је он.

На рачуну имамо 12 милиона и потписао сам многе одлуке да се људима све заостале субвенције исплате, рекао је Станивуковућ и нагласио да преузима потпуну одговорност за све на чему стоји његов потпис. 

- Нудим Нинковићу да заједно направимо тужбу против мене, јер ће је сигурно послије овога поднијети наводећи како ненамјенски трошимо средства - навео је Станивуковић и рекао да ће ријешити све мимо Скупштине града и поново позвао све одборнике да зе сједница одржи и да се ријеше кључна питања.

Осврнуо се на "подивљале" цијене вртића, и рекао да разумије родитеље, али да раздаљину у изједначавању цијена приватних и јавних вртића треба полако прећи.

- План нам је да субвенције са 60 КМ подигнемо на 100 КМ, и ко мисли да је то милостиња, жалосно - навео је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана