Станивуковић заказао нову сједницу Скупштине Града

GS
Станивуковић заказао нову сједницу Скупштине Града

Градоначелник Драшко Станивуковић у складу са Пословником Скупштине Града заказао је редовну сједницу Скупштине за 14. август у 9.00 часова.

"За одржавање сједнице потписало је 11 одборника и хвала им", рекао је градоначелник.

Упитао је друге одборнике да ли они не желе да буде сједница, чак и када су у питању одлуке које значе живот – рјешавање питања водоснабдијевања поткозарских села, бесплатни плацеви за младе брачне парове и др, стоји на сајту Градске управе.

"Немојте се овдје људима светити. Питам сваког од њих појединачно. Пословник ми је дао могућност да закажем сједницу, ако то у одређеном року не уради предсједник Скупштине и пошто су истекли ти рокови заказујем сједницу за 14. август. Драги одборници сви који сте потписали одлуку за одржавање сједнице дођите и да људи виде који су то одборници дошли да рјешавају питање воде, а који нису. Предложили смо бројне тачке, међу којима питање воде за поткозарска мјеста, бесплатне плацеве и извјештај ЕБРД-а. Позивам и оне одборнике који до сада нису потписали да дођу на сједницу и да покажу имају ли воље да се ова питања ријеше", закључио је градоначелник.

Савјетница градоначелника за правна питања, Ведрана Проле казала је да је градоначелник искористио своје законско право и у складу са чланом 86 Пословника Скупштине Града сазвао сједницу, након што то није урадило скупштинско руководство у року од 15 дана од дана подношења иницијативе.

"Након што је тај рок истекао, градоначелник је имао рок од осам дана да то учини што је и урадио и заказао је сједницу за 14. август. Сједница је редовна, 30. по реду и на њој се налази 85 тачака, међу којима су и питања рјешавања водоснабдијевања за поткозарска мјеста, тачке које се тичу додјеле бесплатних плацева за младе брачне парове и извјештај о напретку по уговору са ЕБРД-ом што је услов за реалиазцију пројекта 'Вода 3'", појаснила је Проле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана