Станивуковић за "Глас": Паркинг ће бити отворен у току дана

Јасмина Салопек
Станивуковић за "Глас": Паркинг ће бити отворен у току дана

БАЊАЛУКА- Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је за "Глас Српске" да ће паркинг код "старе аутобуске станице" бити отворен у току дана и да Градској управи није циљ ником ништа отети.

"Потребан је прво нотарски уговор који се мора са Аутопревозом направити из њиховог неповјерења јер они сматрају ако нас једном без уговора пусте на тај паркинг да су га опет изгубили. Наш циљ није никоме ништа отети. Разговори су изазовни трајали су до 2 ујутру, данас ће све све бити особљено док прође кроз обраду нотара" рекао је Станивуковић за Глас Српске.

Такође је навео да ће данас на дневни ред Скупштине предложити  дефинисање односа између Аутопревоза и Града, како је предложио Правилник, и да се тачно дефинише колико дио иде Аутопревозу, а колики Граду.

"Овај нотарски уговор је привременог карактера, а данас смо припремили одлуку да иде на Скупштину да међусобни односи Града и Аутопревоза буду трајно ријешени", рекао је Станивуковић.

Навео да је паркинг мора да се плаћа по истим условима и да паркинг Аутопревоза не може  бити сyкупљи од градског ако су истој зони.

"Ниједан паркинг не може бити приватни,мора бити јавно приватни јер ми располажемо право на то.Сматрам да је боље да увијек буде јавно приватно партнерство.Ми већ три године одолијевамоп судској извршној пресуди, и кад се након три године то десило немају никакво повјерење према нама да се иде на ријеч без нотара" рекао је градоначелник.

 "У судској извршној пресуди то је отето од града, и наравно дас ми се то не свиђа, имам гађење према том, али су околности такве. Пребродиђемо то, и за десет дана отвориђемо 200 нови паркинг мјеста. Направићемо највећи број паркинг мјеста, и све ће  се десити кроз наредни пар мјесеци"  навео је Станивуковић.

Директор Аутопревоза Сладомир Ђурић је за Глас навео да су у току припреме око паркинга и да би требало да у току дана буде омогућено паркирање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана