Станивуковић увео демонстранте у Градску управу и поручио: Нема плате за одборнике и Нинковића

Јасмина Салопек
Foto: Ј. Салопек

БАЊАЛУКА - Одборници као ни предсједник Скупштине Љубо Нинковић од данас неће добијати плате, истакао је градоначелник Бањалуке пред окупљеним грађанима испред Градске управе, а након говора увео је у Градску управу грађане који су протестовали испред зграде.

Они су извиждали одборнике који су пролазили поред њих док су ишли на сједницу Скупштине града, а један грађанин покушао је да нападне шефа клуба одборника СНСД-а Драгослава Топића, али је реаговало обезбјеђење.

Ванредна сједница Скупштине града Вањалука на чијем дневном реду је стање у предузећу "Аквана” потом је одгођена јер се посланци не осјећају безбједно.

Станивуковић је рекао да је укидање плата то „једна од мјера за нерад Скупштине града“.

-Ко год не ради неће имати плату. Наведите ми град који 90 дана не одржава ниједну сједницу Скупштине - навео је Станивуковић.

Станивуковић је најавио и да ће Нинковићев кабинет бити измјештен из Градске управе.

- Избацићемо га из зграде јер не ради свој посао, а плата му је као плате три хирурга - рекао је Станивуковић.

Додаје да су његови претходници имали 40 сједница, а они до сада дупло мање.

- Сједнице Скупштине су важне. Буџет Бањалуке је 200 милиона марака, али због неодржавања скупштине ми смо у проблему", рекао је он и додао да је предложио 92 тачке на колегијуму, али да су све битне скинуте.

Додаје да су угрожени ликвидност града, плате и давања, одлуке о бесплатним грађевинским дозволама и бесплатним плацевима.

-Због овог стања и угрожености буџета, морамо да обуставило плаћање према спољним сарадницима како плате не би биле угрожене. Одборници од данас неће примати плате – навео је Становуковић и подвукао да ко год не ради, неће имати плату.

На крају обраћања, окупљеним грађанима је поручио да одлази на ванредну сједницу Скупштине, која би требало да се одржи данас, као и да ће се вратити, уколико сједница не буде одржана.

-Овдје нисам због себе него због свих нас - рекао је он.

Након јучерашњег позива градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића одређени број грађана окупио се испред Градске управе , а Станивуковић је изашао пред њих и након говора позвао их је да уђу у просторије Градске управе и прођу кроз његов кабинет.

– Добро дошли. Ово је све свакако ваше, ово је ваша зграда – рекао је Станивуковић.

Многи су питали гдје је градоначелников кабинет, а онда сјели за сто. Међу окупљенима има и дјеце.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана