Станивуковић уручио прва рјешења о стипендирању

Срна
Станивуковић уручио прва рјешења о стипендирању

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић уручио је данас прва рјешења о стипендирању за академску 2020/2021. годину студентима првог циклуса на високошколским установама који су остварили право на стипендију из градског буџета.

У овој академској години град Бањалука ће стипендирати 392 студента, и то 100 на основу успјеха, 246 на основу социјалног статуса, док је 46 студената добило стипендију за дефицитарна занимања.

Станивуковић је рекао новинарима након уручења рјешења да је ово наставак добре праксе којом Градска управа подстиче најбоље ученике и студенте, истичући да је систем који не улаже у образовање осуђен на пропаст.

"Хоћемо да се наш град развија и да напредује и врата Градске управе су овим младим људима суштински отворена", навео је Станивуковић.

Он је додао да ће град Бањалука пронаћи модалитет да повећа број и износ стипендија.

Станивуковић је најавио да ће град подстицати и одласке на такмичења, усавршавања, али и оне који желе да се школују у иностранству, те изразио наду да ће млади знање које стекну вратити у Бањалуку.

"Бањалука ће бити град у коме ће млади не само остајати, већ ће бити град у који ће се враћати они који су отишли", нагласио је Станивуковић.

Он је рекао да је град кренуо у процес провјере сумњивих диплома, те да се планира да се надлежним институцијама пошаљу дипломе за које се сматра да су стечене на другачији начин.

"То је врло важно јер тако шаљемо поруку овим младим људима, који се боре за своје знање и за то да буду цијењени у свом граду", навео је Станивуковић.

У име студената градоначелнику је на урученим стипендијама захвалила студент Филолошког факултета Јелена Граховац, која је истакла да им стипендије много значе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана