Станивуковић упутио допис Додику за састанак око буџета

Г.С.
Станивуковић упутио допис Додику за састанак око буџета

БАЊАЛУКА - Упутио сам данас званичан допис Милораду Додику за састанак око буџета града, рекао је Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке након састанка са директорима јавних установа поводом новонастале ситуације око неусвајања буџета града.

Истакао је да је спреман да се састане са скупштинском већином већ за викенд.

“Волио бих да на том састанку буде и комитет СНСД-а јер је ово њихово дјело”, казао је Станивуковић.

Додао је да за исплате плата радницима Центра за предшколско васпитање и образовање недостаје 140.000 КМ, те да је обавијештен да су они у страху и спремни да иду у штрајк.

“У вртићима има хране најкасније до уторка, а ми без буџета немамо право на никакву трансакцију, па макар она била једну марку. 'Чистоћа' је спремна да изађе у сусрет и чисти па да им послије платимо, али ми не смијемо то јер са тим кршимо закон. Залихе горива за ватрогасце су до 20. априла, до 24. априла имамо све за вакцинацију. Такође, град не може да издаје ни рјешења о изолацији”, навео је Станивуковић.

Весна Бањац, в.д.директора Центра за предшколско васпитање и образовање, рекла је да је јако забринута због ове ситуације, те би могло доћи доћи до престанка рада вртића.

“Имамо новца да купимо намирнице за малишане још за понедјељак и уторак. Радници су забринути јер неће добити плате те се надамо да ће се ова ситуација брзо ријешити

Александар Бајић, директор “Чистоће”, казао је да један нерадан дан проузроковао велике посљедице и прљав град.

“Ово би могло да утиче на још једну пандемију у граду.  Ми смо наше раднике послали на годишњи одмор. Надамо се да ће град наћи рјешење како би ми вратили раднике на посао и очистили града”, казао је Бајић.

Коментаришући подигнуту оптужницу Окружног јавног тужилаштва Бањалука против Драгана Лукача, министра унутрашњих послова РС, због нарушавања његове сигурности, Станивуковић је рекао да није вјеровао да до тога може доћи.

“То тумачим на начин да смо једном великом борбом против криминала раздрмали све поре овог друштва. Важно је да тужилаштво има снаге и одважности да покрене један овакав поступак. Увјерен сам да ће санкције бити максималне”, казао је Станивуковић, преносе Независне новине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана