Станивуковић: У октобру о нерадној недјељи

Срна
Foto: А.Чавић

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је данас да би одлука о нерадној недјељи требала да за градски парламент буде спремна у октобру и да она у првој фази предвиђа скраћено радно вријеме.

Станивуковић је на актуелном часу Скупштине града појаснио да се током љета припрема студија о нерадној недјељи и појаснио да тај докуменат треба да покаже како ће та промјена утицати на пословни амбијент.

Он је рекао да ће одлука бити спремна за октобар.

"План је да од тада почне транзициони период од шест мјесеци са радним временом до 13.00 часова. Од прољећа идуће године би требала да ступи на снагу одлука о потпуној нерадној недјељи за трговце", рекао је Станивуковић.

Станивуковић је рекао да ће му за то требати и подршка градског парламента, те да се нада да ће је и добити.

Одборници су усвојили дневни ред са 91. тачком, а у току је излагање директора Спортског центра "Борик" Ненада Талића о извјештају о пословању овог центра у прошлој години.

На дневном реду је и одлука о одређивању простора за одржавање јавних скупова, којом би била омогућена слобода јавног окупљања и на другим јавним површинама на подручју града, а не само на Тргу Крајине и у Парку Младен Стојановић, што је сада случај.

На дневном реду је више регулационих планова, те одлука о продужењу закупа под посебним условима за више удружења, као једна врста подршке за њих.

Пред одборницима је и приједлог одлуке о преносу власништва новоизграђене дворане на Старчевици на управљање Спортском центру "Борик", приједлог одлуке о субвенцији мјесечних карата у јавном градском и приградском превозу путника на подручју града за категорију пензионера.

Пред одборницима је и приједлог одлуке о потписивању споразума о сарадњи Нижњег Новогорада и Бањалука, као и извјештаји о комуналној потрошњи, грађењу и уређењу земљишта за прошлу годину, извјештаји о раду у 2020. години и планови рада за ову годину институција којима је оснивач град.

Пета редовна сједница Скупштине града Бањалука посљедња је пред љетну паузу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана