Станивуковић: У марту почетак радова на саобраћајници у Чесми

ГС
Станивуковић: У марту почетак радова на саобраћајници у Чесми

БАЊАЛУКА - Почетак радова на реконтрукцији главне саобраћајнице кроз насеље Чесма очекује се у марту мјесецу, а јавна набавка за избор извођача радова већ је расписана.

Истакао је ово Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке, додајући да ће у наредних 30 дана бити завршене све процедуре.

"Поред потпуно нове савремене саобраћајнице, мјештани Чесме ускоро ће добити и мост чија изградња увелико траје као и прелијепо шеталиште на ушћу Врбање у Врбас са бројним садржајима за рекреацију и уживање. Истовремено, у марту градићемо и јавну расвјету кроз насеље Мађир, од новог моста у Трапистима према Чесми", рекао је Станивуковић.

Из бањалучке Градске управе истичу да интензивно раде на имплементацији пројекта реконструкције дијела Улице Петра Великог у насељу Чесма.

Јавна набавка за избор извођача радова за реконструкцију саобраћајнице у Чесми обухватиће реконструкцију око 500 метара саобраћајнице, рекли су из Одјељења за саобраћај и путеве, у износу од 1.650.000 КМ.

Наиме, наставком изградње саобраћајнице у Улици Петра Великог мјештани ће добити нову модерну саобраћајницу за безбједно и квалитетно одвијање саобраћаја,

У оквиру реконструкције, биће изграђена фекална и оборинска канализација, те друга пратећа инфраструктура.

Из Градске управе подсјетили су да је у Чесми у току изградња највећег моста, а планирано је и комплетно уређење обале Врбаса са бројним садржајима за рекреацију и то на дијелу од постојећег до будућег моста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана