Станивуковић тражи ванредно засједање Скупштине града, из СНСД-а кажу да прво треба завршити започету

Јелена Танацковић
Станивуковић тражи ванредно засједање Скупштине града, из СНСД-а кажу да прво треба завршити започету

БАЊАЛУКА - Градоначелник Драшко Станивуковић затражио је данас одржавање ванредне сједнице Скупштине града, на којој би се расправљало о инвестицијама у Бањалуци, док из одборничког клуба СНСД-а кажу да је прво потребно завршити претходно започето редовно засједање.

 

Станивуковић је поручио да је најкасније наредне седмице битно да буде одржана ванредна сједница на којој ће се, за сада, наћи једна тачка дневног реда која се тиче инвестиција. Према његовим ријечима, ријеч је о четири заинтересована инвеститора која желе да учествују на лицитацији.

- У питању је један инострани инвеститор из Италије, те три домаћа, два која већ послују у пословној зони "Рамићи", те један домаћи инвеститор са подручја Републике Српске - рекао је градоначелник.

Додао је ће инвеститор који понуди боље услове купити халу у овој пословној зони, што значи директан приход у буџет.

- Говоримо о 150 радних мјеста на почетку, па до 300 кроз двије и по до три године. Овдје је питање времена, тим инвеститорима су важни март и април како би на љето почели да раде, те како би један погон оспособили већ ове или наредне године - поручио је градоначелник.

Предсједник Скупштине града Младен Илић рекао је за "Глас Српске" да је стигао захтјев за одржавање колегијума за наредну редовну, али и расправу о ванредној сједници.

- Од почетка сам се залагао да дјелујемо кроз инвестиције, али само ако смо детаљно упућени - рекао је Илић, додајући да о инвестицији у пословној зони у Рамићима нису били детаљно упознати од стране градоначелника и градског менаџера.

Истакао је да ће колегијум одредити динамику засједања.

- Ради се о лажној лицитацији и сви знамо ко ће побиједити. Било какво убрзавање процедура не може се прихватити. Вратимо се на сједницу да расправљамо о томе - рекао је Илић.

Шеф одборничког клуба СНСД-а Драгослав Топић рекао је да се најприје мора завршити већ започета сједница.

- Не може доћи до ванредне сједнице, док се не заврши редовна коју је градоначелник напустио без образложења. Он на неки начин омаловажава одборнике и Скупштину - рекао је Топић за "Глас Српске".

Шеф одборничког клуба Уједињене Српске у Скупштини града Невен Станић, рекао је да нема ништа против улагања поготово кад се ради о радним мјестима.

- Немам ништа против тога, наравно да су такве инвестиције добродошле и сигурно би требало да се сагледа све у вези са тим. Коректно је да се то уради уколико су у питању радна мјеста - казао је Станић.

Илић: Наставак сједнице у петак, 11. марта

Сједница Скупштине града Бањалука, која је прекинута прошле седмице након што је засједање напустио градоначелник Драшко Станивуковић, биће настављена у петак, 11. марта, најавио је данас предсједник градског парламента Младен Илић.
"Предлагач тачака дневног реда /градоначелник/ се изјаснио да ће бити присутан на сједници, тако да ћемо моћи неометано да радимо и завршимо 11. редовну сједницу", рекао је Илић.

Он је најавио да ће сједница Колегијума Скупштине града бити одржана у понедјељак, 14. марта и да ће се тада изјаснити о наредној редовној или евентуално ванредној сједници.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана