Станивуковић тражи да скупштинска већина одустане од неких амандмана

Срна
Станивуковић тражи да скупштинска већина одустане од неких амандмана

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић изјавио је данас да је позвао представнике већине у Скупштини града да, када је ријеч о амандманима на ребаланс за ову и буџет за наредну годину, изаберу пројекте у вриједности седам милиона КМ за које сматрају да су важни, а да од осталих одустану.

Станивуковић је позвао скупштинску већину да до 16 часова одустане од неких амандмана јер сматра да нису добри по функционисање града и неких јавних предузећа.

Он је навео да је искористио “своју институционалну обавезу и одговорност да се бори да сутрашња сједница градског парламента има свој ток”, те да је на састанку изнио своје приједлоге, а да представници политичких партија нису ништа јер, како је рекао, “немају мандат да то одлучују”.

Станивуковић је навео да не пристаје да се граду са буџета скине порез на непокретности, чиме би, како тврди, граду било узето шест милиона КМ. Он је рекао да је позвао раднике за које сматра да су оштећени предложеним амандманима да сутра дођу испред Градске управе прије сједнице градског парламента, која почиње у девет часова.

Скупштина града Бањалука заказана је за сутра у девет часова и на њој ће бити разматрани приједлог ребаланса буџета за ову годину и буџета за наредну годину. Колегијум је на сједници прошле седмице са дневног реда Скупштине града повукао неколико тачака, од којих се пет односи на градске приходе.

Скупштина града Бањалука усвојила је 8. децембра нацрт ребаланса буџета за ову годину од 201.960.000 КМ и Нацрт буџета за 2023. у износу од 195.290.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана