Станивуковић: Тениски спектакл долази у Бањалуку, гради се и нова дворана

ГС
Foto: Архива

Велика вијест за наш град – АТП Србија опен се сели у Бањалука, а већ сљедеће године у нашем граду играће најбољи свјетски тенисери међу којима је и наш Новак Ђоковић.

Потврдио је ово градоначелник Бањалуке, Драшко Станивуковић.

– Овај турнир се из једне престонице, сели у нашу другу престоницу, а то је Бањалука. Радујемо се што ће Београд добити нови турнир из серије 500. О свему овоме резговарао сам са директором турнира Ђорђем Ђоковићем, који Бањалуку види као перспективу за даљи развој тениса и одржавањем овог турнира још много година – поручио је градоначелник.

Он је поручио да ће Бањалука бити добар домаћин, те захвалио породици Ђоковић.

– О свему овом разговарао сам и са предсједником Владе Републике Српске, господином Радованом Вишковићем. Влада Републике Српске и Град Бањалука ће кренути у изградњу свих потребних инфраструктурних пројеката да би се овакав турнир одиграо. Оно што је посебно значајно јесте мултифункционална дворана која ће се градити у близини Парка Младен Стојановић и нове алеје коју градимо. То ће бити нова занчајна дворана у нашем граду, како за тенис тако и за друге спортове – закључио је градоначелник.

АТП Србија опен се привремено сели у Бањалуку, са циљем да тениски центар Новак у Београду током тог периода изврши унапређења.

План је да на тај начин испуни неопходне услове за аплицирање за лиценцу и евентуално домаћинство АТП турнира из серије 500. Цјелокупна организација, на челу са директором турнира Ђорђем Ђоковићем, биће задржана и за догађај у Бањалуци који се одржава у априлу 2023. године, а премјештај из Београда је унапријед договорен са АТП туром.

- Бањалука је била наш избор за овај период релокације из неколико разлога. Главни је тај што тамо постоји изванредан тениски центар са девет терена, од којих ће три имати трибине. Постојећи капацитет на централном стадиону ће бити повећан на 6.000 мјеста, док ће терен број два имати 1.500 сједишта, а ‘тројка’ 700. У парку ћемо направити и фан зону са разним садржајима. Знам да је интересовање публике огромно, Бањалука воли Новака, и сви желе уживо да виде врхунске тенисере. Зато мислим да ће турнир у Бањалуци бити чак и посјећенији од Београда ове године, који је срушио рекорд у посјећености од 49.000 продатих карата – рекао је Ђорђе Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана