Станивуковић: Субвенцијама до нула дјеце на листама чекања за вртиће

Срна
Станивуковић: Субвенцијама до нула дјеце на листама чекања за вртиће

БАЊАЛУКА - Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке, казао је на конференцији за новинаре да су субвенције за приватне вртиће на подручју града веома важна и значајна тема за град.

"Одлучили смо да субвенционишемо приватне вртиће како би нула дјеце било на листама чекања за вртиће.

Издвојили смо 200.000 КМ ове, а наредне године резервисали 1,2 милиона КМ, то значи укупно 1,4 милиона КМ за субвенције које ће се веома исплатити и ово је политика како би сви родитељи у Бањалуци имали мјесто у вртићу и најбоље услове за своје малишане", казао је Станивуковић.

Додао је да су му представници приватних вртића рекли да се нико није сјетио да им помогне на овакав начин.

"Ове године завршавамо вртиће у Куљанима и Врбањи и нећемо више градити предшколске установе. Ми би за четири милиона КМ ријешили цјелокупно стање у вритићима субвенцијама и не исплати се уопште правити их", рекао је Станивуковић.

Милада Шукало, савјетнца градоначелника за друштвене дјелатности, казала је да је ово једна животна тема.

"Ми смо гледали успјешне моделе из Београда, Новог сада и окружења. Као родитељ не могу да не искажем разочарење због тога што одуговлачењем усвајања ребаланса неће ово моћи да заживи већ ове године", истакла је Шукало.

Марињо Хрњез, власник приватне предшколске установе Клуб за дјецу "Миња",  нагласио је да је ово задовољавајућа ситуација, те да је на састанку показана активна иницијатива да се приватном сектору помогне.

"Овим ће нам бити омогућено да радимо у складу са европским и свјетским стандардима. Задовољни смо данашњим састанком, свиђа нам се овакав концепт и активно ћемо учествовати у свему овоме", навео је Хрњез.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана