Станивуковић: Хитно заказати ванредну сједницу Скупштине у вези са социјалним давањима

ГС
Foto: Град Бањалука

БАЊАЛУКА - Заиста ми је као човјеку тешко пала чињеница да нисмо успјели исплатити плате радницима на боловању, јер у њиховим установама (Центар за социјални рад, Центар за предшколско васпитање и образовање) није буџетом предвиђено довољно средстава на овој ставци.

Поручио је ово градоначелник Драшко Станивуковић, нагласивши да у вези са овим питањем не криви руководиоце ових установа, јер, како је казао, почетком године није могуће прецизно предвидјети потребан износ.

-У овом тренутку СНСД не даје никакав одговор да ли је спреман да усвоји ребаланс који би ријешио све настале проблеме, како када су у питању заостале плате тако и питање функционисања Дома здравља, субвенционисања градског превоза, повољнијих мјесечних карата за одређене категорије и субвенција које омогућавају повољније приватне вртиће – истакао је Станивуковић.

Градоначелник је позвао предсједника Скупштине Града да током ове седмице закаже ванредну сједницу како би сва ова текућа питања ријешили у корист радника, установа и цијелог града, али и све одборнике да покажу политичку и личну одговорност и подрже ребаланс.

-Ниједна политика, чак ни политички антагонизам, не смије у Бањој Луци да изазива социјалне немире поготово онда када нема потребе за тим, јер имамо рјешења за све текуће ствари које се налазе како пред сваком општином и градом, тако и пред нашом Бањалуком – закључио је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана