Станивуковић: Сретење - најважнији историјски, културни и политички датум

Срна
Станивуковић: Сретење - најважнији историјски, културни и политички датум

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, који у Београду присуствује обиљежавању Дана државности Србије, истакао је да је Сретење најважнији историјски, културни али и политички датум који Срби као народ обиљежавају ма гдје били.

"Веома је важно што су Срби данас окупљени баш овдје у Београду, у нашој матици Србији, како би заједно прославили Дан државности", поручио је Станивуковић.

Он је навео да је ријеч о националном празнику у вези са којим Срби обиљежавају готово два вијека од обновљене државности, саопштено је из Градске управе Бањалука. Станивуковић је истакао да и Срби у Републици Српској имају обавезу да чувају своју слободу и аутономију, те да препознају своје најважније интересе.

"Наш интерес је, свакако, да будемо окренути према Србији и да заједнички доносимо одлуке које су важне за цјелокупан српски народ", поручио је Станивуковић.

Дан државности Србије обиљежава се у знак сјећања на обнову српске државности почетком 19. вијека, односно на 15. фебруар 1804. године, када је подигнут Први српски устанак и Сретење 1835. године, када је донијет Сретењски устав, први модерни српски устав, што је био зачетак модерне српске државе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана