Станивуковић: Спремни смо именовати начелнике одмах, али не под условима СНСД-а

ГС
Станивуковић: Спремни смо именовати начелнике одмах, али не под условима СНСД-а

БАЊАЛУКА - Очигледно је да је СНСД-у и њиховим коалиционим партнерима и даље циљ блокада Бањалуке, јер да није тако не би условљавали рад Скупштине града избором њихових начелника, односно не би по ко зна који пут директно нудили коалицију мени као градоначелнику, рекао је Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

- Ми нећемо с њима у коалицију и то што нуде је за нас неприхватљиво. Спремни смо именовати начелнике одмах и на ванредној сједници Скупштине града, ако то значи деблокаду Бањалуке, али не под њиховим условима нити с њима у коалицији - написао је он на друштвеним мрежама, након што су јутрос представници СНСД-а и њихови калациони партнери затражили хитно именовање начелника одјељења у бањалучкој Градској управи.

Станивуковић је истакао да је у интересу Бањалуке стручност те навео да то треба бити једини критеријум приликом именовања начелника одјељења.

- Ваљда је битно да начелници буду именовани, а наш приједлог је да људи који већ три године раде свој посао буду и постављени на та мјеста. Већ сутра ћу предложити свих девет садашњих начелника да наставе даље да раде свој посао. Ако су странке окупљене око СНСД-а у Бањалуци искрене у ономе што говоре да је и њихов циљ деблокада града, имају прилику да то и докажу именовањем начелника одјељења који већ професионално обављају ове послове - навео је Станивуковић.

Истакао је да неће прихватити никакве политичке услове, јер је јавни конкурс за начелнике већ расписан и тече својом динамиком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана